Sunday, 16 September 2012

COMMUNITY SERVICES

assalamualaikum wbt
Entry pertama bagi blog yang entah keberapa kali sign up
minggu lepas 9 september dua ribu duo blas . untuk tahun pertama di uitm pp . untuk pertama kalinye . aku dengan tak tao malunyee join aktiviti kelab memanah . sorry too sayyy . fokus ini . i bukanlah ahli kelab sukan memanah . i juz nak menumpang kasih . sobsob
aktiviti dyorg ni buat community services dekat sek. ren. jadi fasilitator untuk budak budak sekolah.lagi lagi time tuh upsr lagi bape hari je lagii . so , kire nak bg pedoman laa .. program ni dyorg buat dekat Kelantan then next plan , dyorg akan singgah ke Cameron . yuran juz bayar tige puloh hinggit jerr. makan tidoq ditanggung beres dan halal . untung kan ! ngehngeh 
           
          first first dega jadi fasi memey lah x bersemangat ja , bila dega nak p Kelantan then nnti singgah Cameron , terus teruja . senang cite , main purpose aku bukan lah nk jd fasi terbaik tapi nak singgah cameron dan jejakkan kaki ke tanah kelate . itu ajeee =.='
     
         tapiii lepas beberape hari ,  lepas macam macam jadi , raseee mcm seronok gile plak . x menyesal plus rugi ikut , walau pun tau next week ade quiz yang berderet menanti =.=' 
banyak benda aku dapat blajar . aku dapat ,
  • kawan kawan yang super baru  
  • dapat jadi kakak fasi yang kununnyaa bertauliah
  • dapat belajar bahasa klate . * sesungguhnyee aku baru tao memey adalah perkataan dari negeri kelantan . selame nie tao gune jee :3
  • taik budak ! ok . malas citeee . teringat balik bau dy . perghhhh . bau telo =.='
dan kemudian aku dapat tau Sesungguhnyeee , bukan lah sesuatu kerja yg mudah utk menjage tambah mengajar tambah melayan budak budak lagi lagi umo umo benih jangung . darjah satu darjah due . perghhhh . susah nak mam ! tabik spring pada guru2 sek. ren .

betullah , orang kampung aku cakap " Experience is the best Teacher " . pengalaman juga mengajar kite erti kehidupan . bersyukurlah atas setiap nikmat yang diberi oleh Illahi .
dyorang yang hasut i pergi , btw dyorg classmates i ;)
                                       


Fasis' psychosss .
                                                               

psycho lagiiii
                                                                   

budak yang uuu uuuuk dalam syuar tuh , ada diantara merekaaaaaaaaa ... erk
                       

bubye . Kelantan
                                               

at last . HOHO
                                                               

best of luck for UPSR ! we all here pray the best for ur Guys .
lupe nak bagi tau , sepanjang program satu bar line maxis digi celcom mahu pon umobile , satu pon x dak ! 3 hari tanpa berSMS bercalling memey memeritkan . belajar untuk bersyukur ! kalau budak2 nih bawak fon kat sekolah pon tiadaa gunanyaaa ..
sekian . panjang lebaq . sorry to say